Glosari llibertari

Organització formal:

La organització formal és una estratègia de lluita consistent en la unió i coordinació d’individualitats i/o grups en base a un un pacte associatiu.

Pacte associatiu:

Un pacte associatiu és un document que el·laboren les organitzacions formals anarquistes per descriure quines són les normés que els seus membres es comprometen lliurement a respectar. En els pactes associatius s’inclouen declaracions de principis, tàctiques i finalitats, i normatives de funcionament intern.

Les normatives de funcionament descriuen l’estructura de l’organització, les vies de comunicació entre les diferents parts de l’organització, i sobretot estableixen el procediment de presa de decisions.

Un pacte associatiu que descrigui amb claretat un procés de presa de desicions completament horitzontal és de gran importància per evitar la manipulació, o la influència de personatges amb carisme ja que l’ambigüetat i la confussió poden ser utilitzades amb malícia per persones amb afany de protagonisme.

Un pacte associatiu no és una llei inmutable. No hi ha cap autoritat que ens obligui a complir-lo. El pacte associatiu és fruit de l’acord voluntari entre els associats. Aquest poden modificar les condicions del pacte sempre que es cregui necessari. A més qualsevol integrant de l’organització pot decidir lliurement desvincular-se.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s