Anarquistes?

versión en castellano

De nosaltres diuen que som terroristes, partidaris del caos, violents, perillosos…

Tot això es diu per desprestigiar-nos i evitar que la gent comú, el poble, s’interessi per les nostres idees i propostes.

Qui vol evitar que es coneguin les nostres idees? Doncs els poderosos: governs, polítics, banquers, empresaris, militars…

I perquè? Doncs perquè els anarquistes volem que la gent es negui a acceptar el poder. Perquè som contraris a tota autoritat, a tota dominació.

I que passaria si la gent del poble no respectés l’autoritat, es negués a acceptar el poder i lluités contra la dominació? Doncs que els governs, els polítics, els empresaris, els capitalistes i els rics perdrien els seus privilegis.

Entens ara perquè a la tele sempre diuen que els anarquistes som molt dolents?

El nostre programa revolucionari

1.- Disoldre tot tipus de govern, autoritat o institució que imposi la lley per la força, l’amenaça o la manipulació.

2.- Organitzar la vida social amb la lliure associació de les persones en comunitats solidaries creades i modificades per pròpia voluntat dels seus membres. Administració de les comunes amb la participació de tothom en assemblees on les decisions siguin guiades per la raó, l’experiència i la ciència.

3.- Anular la propietat de les coses. Posar en comú les terres, els recursos naturals, la tecnologia i el coneixement per que sigui utilitzat en benefici de tots i totes.

4.- Eliminar el treball assalariat. Organització de la producció i distribució del bens i serveis en base a la cooperació voluntaria i la solidaritat. Demanar de cadascú l’esforç que sigui capaç de d’aportar en el treball i garantir a tothom alló que necessiti per tenir una vida digna i saludable.

5.- Lluitar contra la dominació d’un sexe sobre l’altre. Combatre l’estructura i la mentalitat patriarcal. Garantir la llibertat de les persones a l’hore d’escollir les seves preferències sexuals.

6.- Lluitar contra les religions i qualsevol institució que pretengui manipular amb les seves mentides. Garantir una formació científica, intel·lectual i artística per a tothom que desenvolupi el sentit critic i estimuli el lliure raonament de les persones.

7.- Eliminar de les fronteres per garantir la lliure circul·lació de les persones.

8.- Lluitar contra el patriotisme, el racisme i el nacionalisme, que s’utilitzen per enfrentar els pobles. Lluitar contra les imposicions culturals i linguistiques que degraden la dignitat d’aquells que les pateixen i amenacen la diversitat.

9.- Abolir la societat consumista que sobreexplota els recursos naturals. Defençar l’ecosistema per que tots els organismes i espècies puguin gaudir-ne en el present i en el futur.

Versió en PDF per imprimir i difondre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s