El Grup

L’Afinitat

L’afinitat és un mecanisme natural d’unió entre les persones que s’agrupen lliurement amb aquells que comparteixen inquietuds.

Aixi doncs, el grup es basa en l’afinitat ideològica dels seus components. Això vol dir que tenim opinions semblants sobre l’anarquisme, la societat i la revolució social en general. Aquesta afinitat inicial es reforça amb el constant debat que es manté en les reunions del grup i es tradueix en la coherència i concreció dels posicionaments que el grup adopta com a propis.

La Unanimitat

El constant debat i l’afinitat ens permeten utilitzar la unanimitat a l’hora d’arribar als acords i practicar el lliure pacte associatiu entre individus en cada pas que fem conjuntament.

El Número

El grup “L’Albada Social” no s’obsessiona amb el número dels seus components: nosaltres donem prioritat a la coherència, la cohesió del grup i la seva capacitat d’actuar amb claredat i agilitat. Considerem que l’acció de 10 grups de 10 persones, si aquests estan ben cohesionats internament, pot ser més productiva que l’acció d’una assemblea de 100 persones amb una manca d’afinitat ideològica que els obliga a perdre més temps en acordar les accions que en realitzar-les.

Contra tota autoritat

L’anarquisme és una corrent filosòfica basada en el rebuig a qualsevol tipus d’autoritat, ja sigui, política, militar, econòmica, moral o física.

El grup “L’Albada Social” no és un grup dedicat a combatre un dels tipus d’autoritat en concret i per tant la nostra lluita no està enfocada a una problemàtica concreta de la societat com és el cas dels sindicats, els grups feministes, ecologistes, de suport a presos, etc…

El grup “L’Albada Social” és un grup Anarquista que enfoca totes les problemàtiques de la societat des de la crítica i l’atac al principi d’autoritat i per tant no desvincula les lluites per lo concret de la lluita global contra el poder i les seves institucions.

La Societat

El grup “L’Albada Social” defensa una visió social de l’anarquisme en oposició a les corrents individualistes properes a l’egoisme. El grup “L’Albada Social” considera que la llibertat individual no està en contradicció amb la vida en societat i entén que l’individu accepta voluntàriament les imposicions de la natura. Una de les imposicions de la natura és la necessitat de cobrir les necessitats i en aquesta submissió voluntària, l’individu troba en la societat, en els demés homes i dones lliures, el millor recolzament, ja que el treball cooperatiu i solidari ofereix avantatges indiscutibles al treball individual i a l’aïllament egoista.

El Federalisme

Som partidaris de l’organització formal i continuada basada en el principi del lliure pacte associatiu, per això, sense renunciar a la nostra autonomia, som part de la Federació Ibèrica de Joventuts Anarquistes, per practicar el Federalisme amb grups d’altres llocs de la península.

El Comunisme Llibertari

El grup “L’Albada Social” és partidari de l’economia basada en la màxima de la justícia universal: “de cadascú segons les seves capacitats i a cadascú segons les seves necessitats”. Per això ens oposem a qualsevol coacció econòmica en forma de treball assalariat, i rebutgem qualsevol tipus de propietat tant dels mitjans de producció i distribució com dels bens i serveis. Som partidaris de l’economia de la cooperació solidària, basada en el suport mutu exercit per les comunitats humanes o les comunes: EL COMUNISME LLIBERTÀRI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s