L’anarquisme, la seva vigència i la solidaritat

(Comunicat del XV Ple Peninsular de la FIJL)

Partners' HandsL’anarquisme en l’actualitat és sotmès per la dominació a una dura dicotomia. O és una ideologia caduca i del passat, o és criminalitzat, perseguit i reprimit.

L’anarquisme, lluny de ser aquesta ideologia que la historiografia burgesa explica com aigua passada, és un moviment viu i actual. L’autoritat i l’explotació de l’ésser humà per l’ésser humà, mantenen les seves estructures avui com ahir. El discurs anarquista no pot desaparèixer mentre hi hagi qualsevol forma de dominació.

La idea antiautoritària brota i es desenvolupa en multitud de regions del planeta: Argentina, Xile, Grècia, Espanya, Bielorússia, Mèxic, Itàlia … Molt al seu pesar, l’Estat i tota idea autoritària, segueix tenint com enemic acèrrim als anarquistes, malgrat les seves mancances i defectes.

Les tècniques de pacificació social que han creat subjectes servils, apàtics, consumidors i obedients, no són suficient per ofegar la idea anarquista. L’Estat, tot i tenir les seves armes d’ atomització i control social com són les escoles, la televisió, les drogues … segueix utilitzant la guerra bruta: presons, muntatges policials, criminalització mediàtica, tortura. La pura essència de l’Estat: la violència per mantenir l’ordre establert.

L’Operació Osadía a Itàlia, que ha deixat un saldo repressiu de diversos companys i companyes empresonats; l’assetjament policial i mediàtic a Espanya – creació de la figura mediàtica de l’ “antisistema” com un vàndal rebenta manifestacions pacífiques per tal d’aïllar, crear opinió i legitimar l’acció repressiva contra tot discurs i pràctica revolucionària-, els companys empresonats i perseguits a Grècia, Bielorússia, Xile-on la vella tàctica del muntatge va tenir la seva posada en escena en el “Cas Bombes” – i multitud d’infàmies en diversos punts del planeta exemplifiquen que la repressió basta i plana segueix sent un arma de l’Estat.

Fent gala d’un dels principis fonamentals de l’anarquisme, la solidaritat, volem mostrar suport a totes les persones perseguides per l’aparell repressiu dels diferents Estats del món. Volem als nostres companys i companyes al carrer. La solidaritat és una arma dels anarquistes i no una pràctica caritativa. Lluitarem de forma activa propagant la flama de l’ideal llibertari, tenint sempre en ment als nostres companys presos.

La Federació ibèrica de Joventuts Llibertàries segueix defensant l’anarquisme com a idea honesta, justa, humil i coherent. Seguim apostant per la construcció d’una societat basada en els principis de llibertat, horitzontalitat, igualtat, federalisme, suport mutu i autogestió. Per a nosaltres aquestes idees no són mera teoria, són un mitjà i un fi. No convertim aquests valors en simple paper mullat, sinó que els posem en pràctica en el nostre dia a dia.

Mentre no siguem amos de les nostres vides, no cessarem.

Contra l’Estat i el Capital.

Per l’enderroc dels murs de les presons.

Per l’anarquia.

Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s