Cap a la reorganització de la joventut, FIJL

Versión en castellano
Pel present comunicat fem públic que la fins ara Federació Ibèrica de Joventuts Anarquistes (FIJA), passa a denominar-se Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries (FIJL).

Com hem manifestat en nombroses ocasions, el plantejament que la nostra federació va triar des d’un principi prenia com a referència la FIJL dels anys 90. El que optéssim per altres sigles en el seu moment, va ser perquè encara hi havia persones i grups de la FIJL en funcionament, tot i haver optat per una estratègia organitzativa diferent a la que aquesta federació mantenia anys enrere. El que triéssim el terme “anarquista” en lloc de “llibertari”és perquè els entenem com a sinònims absoluts, i per tant, fan referència exactament a un mateix plantejament. Un cop aclarida la situació d’aquesta federació, i havent-nos manifestat els seus membres la dissolució de l’antiga federació, hem decidit reprendre les sigles originals per considerar que el nostre projecte manté unes característiques organitzatives afins a
una herència històrica i militant de la qual ens sentim orgullosos.

Volem deixar clar, malgrat tot, que no reneguem dels últims anys d’aquesta història, la que va des de finals de la dècada dels 90 fins a dates prèvies a l’emissió d’aquest comunicat. Tot i no compartir part de les estratègies i models organitzatius que aquests companys van triar, som conscients que van contribuir al desenvolupament de l’anarquisme a la Península Ibèrica. Amb tot i això, l’actual FIJL es manté fidel al concepte d’anarquisme organitzat i federalista.

Sense més ens acomiadem posant tota l’energia de què disposem en el nostre projecte, el qual esperem que contribueixi a engrandir l’anarquisme i dotar-lo d’una àmplia acceptació entre la joventut.

Març 2012, Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries (FIJL)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s